Hosting firmalarına göre bazı farklılıklar göstermekle birlikte örnek olarak aşağıdaki gibi bir işlem yapılması gerekmektedir;
-
Sunucuda (Plesk’de) veritabanını yaratılır.
-
Veri tabanı yaratılırken veya daha sonrasında veri tabanına erişim sağlayacak kullanıcı adı ve şirfesi belirlenmelidir.
-
-
Host Firması ilgililerinden SQL Server Manager (2012) ile sunucuya bağlantı adı,ip’si vb bilgileri yani sunucu adı alınmalıdır.
-
Host web sayfası Control Panel penceresinde bulunan muhtemelen App başlıklı linkte tıklayarak bilgisayarın ip adresi girilmelidir.( SQL Server Manager ile bağlantının sağlanabilmesi için gerekli)
-
Local bilgisayarımızdaki kurulu SQL Server Manager (2012) çalıştırılarak;
-
Sunucu adına : hosting firmasının sunucu adını
-
Authentication kısmına: Sql Server Authentication
-
Login:veritabanı için oluşturduğumuz kullanıcı adı
-
Pasword:kullanıcı için belirlemiş olduğumuz parola girildiğinde sunucu için connection sağlamış olunur.
-
-
Database tablolarını yaratmak için Local Pc’deki veri tabanı için yeni bir connection yaparak ;
-
Veritabanı üzerinde sağ tık Tasks > Genarete Scripts seçeneğini kullanarak default ayarlar ile veri tabanımızın script dosyasını yaratın.
-
Sunucu bağlantısını kullanarak bu scripti çalıştırdığınızda veri tabanı ve ilişkileri sunucu tarafındaki oluşturulan veri tabanında da aynen yansımış olacaktır.(Not: Oluşturulan script içerisindeki veri tabanı isimleri aynı olmalıdır.Gerekirse replace yöntemi ile değiştirin)
-
-
Database verilerini aktarmak için;
-
Bu defa Local Pc’deki veri tabanı üzerinde sağ tık yaparak Tasks > Genarete Scripts seçeneğinden Set Scripting Options adımında Advanced butonuna tıklayarak Type Of Data To Script değerini Data Only yaparak script dosyasını yaratıyoruz
-
Sunucu bağlantısını kullanarak bu scripti çalıştırdığınızda Local veri tabanındaki tablo verilerini sunucu tarafında yaratmış olduğumuz veri tabanı ve tablolarına aktarmış oluruz.(Üstelik auto increment/Identity Specification alanlarda dahi sorun yaşanmayacaktır.)
-
Shema and Data yöntemi ile de aktarım yapılabilir;
1- Sunucuda aynı isimde boş bir veri tabanı yaratın.
2- Source Veri tabanından Tasks > Genarete Scripts seçeneğinden Choose Object Seceneğinden >> Select Specifict database Object Seçeneğini işaretleyek Tables işareti ile tüm tablolar seçilir.
3- Set Scripting Options adımında Advanced butonuna tıklayarak Type Of Data To Script değerini Schema and data yaparak script dosyasını yaratıyoruz.
4- Son olarak sunucu veri tabanı üzerinde yaratılan script soyası çalıştırılır. Veriler ile birlikte tablolarınız aktarılmış olacaktır.
Kolay gelsin...
Veritabanı adını değiştimek için linki takip ediniz : https://www.herkesyazar.net/385-SQL-Server-Veri-Tabanı-Adini-Değistirmek